i will folo u~

December 31, 2012

Resolutions? Me? as far as i'm concerned, im Perfect!

~saLam~

baru sihat dah rasa cam nak sakit balik ( -_-')

Calvin & Hobbes new year resolutions (image source: Google)

ok~ kita bakal melambai2 tangan kat tahun 2012..
2013 is just around the corner...pade awak2 sume, 
YA, awak2 laaa, xyah nak buat2 pandang belakang
drpd keluar bersesak2 kat konsert ke kat party tuh
baik la lepak umah sambut dgn family n kwn2 je
selamat, x penat, x membazir, x terjebak ke maksiat
kan ke lg elok camtu~~

korang sume dah ade azam tahun baru??
tp, jgn sekadar di mulut je..
same2 lah kite usaha supaya azam kite tercapai yek~

ok babai, jumpe lagi tahun depan~
renung2kanlah apa pencapaian kite sepanjang 2012 ni~
moga2 kite semua sukses juga pada tahun2 akan mendatang~ Amin~
~
~selamat tahun baru 2013~

p/s: azam tahun baru? perlu ke? yg tahun lepas punye pun x setel lg~

L

December 28, 2012

cuti?? Xmas?? oooh dah nak abis tahun dah laaa~

~saLam~

demam teruk dari smalam~ ( -_-')

JingleBell Rock - Walk off the Earth (video source WOTE YouTube)

Happy Xmas to all my friend who celebrate~
n for ones who are not, Happy Holiday~

p/s: its late actually~ meh~~ who cares~


L

December 20, 2012

I-City, bertukarlah kau jadi kebun kelapa sawit....

~saLam~

happy~ happy~ wuuuhhuuuuu~ \(>.<)/

i-City Shah Alam (Image source: Google)

I-City, bertukarlah kau jadi kebun kelapa sawit....

Aku marah dan aku tak boleh tidur. Aku sampai I-City pukul 9 malam, dan aku pulang pukul 11.30 malam. Selama 2 jam setengah, adalah masa masa yang aku menyirap, aku menggeleng, aku merenung tajam, dam aku luka jiwa raga. Aku kena main dan aku kena tipu. Pakcik dan makcik dari kampung juga ditindas, dan ditipu secara professional. Dirompak duit poket mereka secara 'as per term and condition', juga yang paling memilukan..dibunuh harapan dan kegembiraan mereka dengan begitu saja. Ya. Aku rasakan, aku dikenakan harga yang tidak patut untuk secebis keseronokan keluarga yang tak setara mana. Lagi pedih, bila kumpulan manusia yang ramai berpusu ke situ terdiri dari kumpulan pakcik makcik dari Kokdiang, Gua Musang, Felda Chenor, Padang Melangit dan Mersing. Mereka ini membawa ahli keluarga, anak anak kecil, sanak saudara dan mungkin anak anak jiran yang teringin menumpang bercuti ke kota. Mereka ini, dari riaknya..bukanlah semuanya berpangkat pegawai, jauh sekali memiliki harta berjuta, mereka ini semuanya rakyat marhein, yang bercita nak mengembirakan keluarga dengan membawa mereka berjalan ke sini, ke I-City. Sebelum aku teruskan, mungkin aku boleh katakan yang i-City ni dibuat untuk pelancongan domestik. I-City pada telahan awal aku adalah tempat rakyat jelata menikmati keseronokan, dengan maksud, kerajaan (samada pusat atau negeri) atau syarikat yang menyelenggara mengenakan caj yang berpatutan dan tidak misleading. Sebaliknya aku salah, pakcik makcik juga salah. i-City rupanya bercita cita besar untuk memebelikan kereta Ferrari spider untuk setiap ahli lembaga pengarahnya. Mari aku ceritakan celakanya. Baca citer penuh kat sini.

sumber dari Tumpang lalu facebook Page

p/s: encik pernah pegi i-City sekali je, tu pon mase zaman RM1 per-entry~

L

December 16, 2012

Im a bad guy but that's good,ill never be good and that's not bad~

~saLam~

hujan plak petang ni~ 
x jd plan nak kuar~
tp xpe, rahmat tuhan~
just enjoy my time~ >.<

Wreck-It Ralph Trailer(Video source: disneyanimation YouTube)

baru je aritu layan Rise of the Guardian~
semalam pg tgok Wreck-It Ralph pulak~
lately memang mood layan animation la~
tp, citer kartun mmg best ape, pg la tngok
encik memang rekomen dua2 filem ni~

p/s: maen ujan lg arini, aje demam plak esok ni kang~

L

December 12, 2012

Bekas Penyimpan Mohor Besar Raja2 meninggal dunia.

~saLam~

~dua belas.dua belas.dua belas~ 
banyak sungguh orang update status pasal tarikh harini
papepon, selamat pagi & selamat menghabiskan saki-baki 2012~
hari ni ade berita gembira utk encik, hari korang lak cane? (>.<)

Pengumuman Raya 2010 Sebenar (Video Source: YouTube)

encik post video ni bukan sbab salah tgok tarikh raya ke ape,
tp ade berita mengenai pakcik yg kite akan tgok tiap2 tahun ni...
utk berita selanjutnya boleh la tanye Pakcik Google ye...


12 Disember 2012BESUT - Bekas Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah, 80, meninggal dunia di Hospital Selayang, Selangor kira-kira pukul 8.30 malam tadi.
Ia disahkan oleh adik Allahyarham Engku Taib kepada Bernama di sini.
Jenazah Allahyarham dijangka dikebumikan pada pukul 11 pagi ini di Tanah Perkuburan Bukit Kiara.
Allahyarham yang dilahirkan pada 15 April 1932 di Besut meninggalkan seorang balu Tengku Zahab dan enam orang anak, empat daripadanya lelaki.
Allahyarham memegang jawatan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja selama 22 tahun mulai tahun 1989 hingga 2011. - Bernama
sumber dari SinarHarian 

semoga beliau ditempatkan di kalangan org2 beriman...Amin~

p/s: jgn terlalu bergembira sbb ade org yg berduka~

L

December 11, 2012

cuti cuti cuti, banyak betul cuti kat Malaysia ni kan?

~saLam~

kalendar atas meja encik tulis esok cuti deepavali
gile ke hape kalendar ni??
nasib baik encik x tertipu~ ( -.-')

Senarai cuti umum 2013 (Image source: Google)

ha, kat atas ni senarai cuti umum tahun depan,
klik gamba tu klw x cukup besar,
perubahan mungkin berlaku, sekian time kaseh.

p/s: pada budak2 selangor tu x payah poyo sbb esok cuti~ sehari je kot~

L

December 4, 2012

sikit-sikit lame-lame jd bukit. eh, ni dah jd gunung dah..

~saLam~

encik agak hepi harini~ 
something bad happen~
but still, something good is otw~
so, just shut up and smile~ (n_n)

Pile of work (Image source: Google)

sikit2 lame2 jadi bukit kan?
tp encik bukan nak citer pasal duit
harini nak citer pasal kerja bertangguh
klw dah namenye keje, klw x bnyak x sah
klw keje tp mcm xkeje, tu mkn gaji buta namenye
so, bile dpt keje tu, siapkan secepat mungkin
jgn tangguh2 keje, sbb kite x penah taw
maybe, esok ade lg bnyk keje
nasihat kat diri-sendiri gak
renung2 kan~

p/s: jom, kite pg weng2 jom?

L 

December 1, 2012

To: Mrs Honey Amalina binti Luqman-Ul Hakim Ng :)

~saLam~

Oh, hi December!! 2013 is just around the corner~ (>.<)

Happy Birthday by Fog Ho (Video source: YouTube)

Arini birthday of my long lost friend,
her name is Honey, as stated above
lame x jumpe, x taw ape cite,
harap2 sihat sejahtera hendaknya,
semoga panjang umur, murah rezeki,
dan senantiasa bahagia bersama famili,
jgn lupe kat aku sbb aku x pnah lupe kat ko~ >.<

from: a 'friend that you used to know'

p/s: gaji baru masuk, tp dah nak abis dah? ape citer?

L

November 26, 2012

WARNING, BAD MOOD in progress. 98% complete

~saLam~

just a quick update~ (>.<)

Bad Mood~ (Image source: Google)

really bengang with this one fellow
sikit2 nak tacing, sikit nak moody,
hello~ ko tu laki, nak muntah aku la
nt2 bile susah mntk tolong gua jugak
PTUIIHH...

Lu dgn lu punye Tacing, boleh pegi MAM...!

p/s: senyum~ x perlu kata apa2~

L

November 24, 2012

duit is money, wang is money also, ayam is???

~saLam~

im evolving into a panda!! damn eye bags.. (-_-)

mata duitan!!! (image source: Google)

kita selalu dengar org cakap: wang bukanlah segalanya
n selalu jgk la kite dengar: tapi segalanya perlukan duit
n kadang2 kite dengar: xde benda free, toilet pon bayar

tp yg sbnarnye encik nak bgtaw ni...encik dah kering!!
huuwwaaaa~~ bosssss!!! bile gaji mau masuk ni??? =(

p/s: duit duit, di mana kau duit??

L

November 20, 2012

Palestine's breakfast everyday: Have a FREE Rocket Threat!

~saLam~

jgn sedih klw kamu dilanda kesulitan, keperitan atau ujian.
sesungguhnya Dia tidak pernah menguji kita di luar kemampuan kita.
jadi kuatkan semangat kerana sebenarnya kita mampu melakukannya.
usaha beserta doa, pasti kita akan berjaya juga~ ^(-_-)^

Palestine's breakfast everyday (Image source: Aqsa Syarif fb)

Sinyu dan Nobita berbincang isu McD dan Israel
Sinyu: Apsal nak kaitkan McD kat sini ngan Israel? Management diorang pun da nafikan.
Nobita: McD kat sini@mana2 pun still jual jenama dan produk sama. Jadi xkan tade kaitan/keuntungan kepada headquaters McD kat US?
Sinyu: Tapi xbaik tuduh diorang buat offer free meal sebab ada boikot. Mungkin diorang dah lama plan untuk hargai pelanggan setia.
Nobita: Wallahu'alam. It's just at the right time! Dulu penah ke ada offer free meal?
Sinyu: Alaa, kan free tu. Bagus la. Kita xyah bayar pape, so diorang pun x untung pape.
Nobita: Diorang akan untung senarnya, dari segi sokongan moral. Sebab itu yang diorang perlu sewaktu tertekan macam ni.
Sinyu: Ok, kalu aku amik jugak meal free tu dan makan, apa hukum dia? Haram?
Nobita: Tak haram pun, even kalau bayar. Sebab makanan itu sendiri diperakui halal. Tapi ini bukan soal agama, halal@haram. Ini soal kemanusiaan.
Sinyu: So, depend kat pilihan masing2 la kan nak boikot @ x? xleh paksa kan?
Nobita: Untung kita kat sini ada pilihan nak boikot @ x. Saudara kita kat sana xleh pilih pun sama ada nak diserang dan menderita @ x.
#PrayForGaza 

 p/s: sekadar berkongsi, terpulang pada pendapat masing2..sume ade akal kan? fikirkan

L

November 17, 2012

Pray, isn't that the strongest weapon of us Muslim?

~saLam~

u got fired? u broke up with your lover?
u dont have enough money? u did what?
u think ur life suck?u think u had it rough? 
u think ur d most unfortunate person in world?
well, think again, bcoz u are so wrong~ ^(-_-)^

#PRAYFORGAZA (Image Source: Google)

we may dont have the strength or power to raise weapon or to stop them
but lets raise our hands together and pray, isnt that our strongest weapon?

please, lets Pray for Gaza~

p/s: give, and u shall be given..take, and shall be taken off

L

November 16, 2012

welcoming the latest addition to encik Samad's family

~saLam~

lalalala~ im an uncle now ~( ','~)

My NewBorn Nephew (Image Source: My sister's facebook)

ok, u guys can stop calling me encikBANGLA
n start calling me uncleBANGLA instead~LOL

p/s: in office now, working my arse out~ chaiyok2!!

L

November 14, 2012

jgn buang masa, masa x tunggu kita, kite kena kejar die

~saLam~

Salam Maal Hijrah semua~ moga tahun ni lebih baik dari yg sebelumnya~ Amin~ (n_n)

Salam Maal Hijrah (Image source: Google)

Apa azam korang tahun ni? azam tahun lepas dah tertunai ke?

p/s: azam encik tahun ni nak sempurnakan azam tahun lepas~

L

my friend said: blood + sweat + tears = satisfaction!!

~saLam~

happy Deepavali to all my friends~ (n_n)

Camping (Image source: Google)

last weekend me and 3 of my friends went for camping
at first its a very fun trip, we hike to our campsite at nite
we laugh all the way & have a simple but delicious meal
d next day we resume our hiking, leaving our tent & stuff
n things start to turn bad, to sum it up, heres what happen

- we hike & hike but it seems like no summit at all
- we decided to turn back n start our way back
- a heavy rain suddenly pouring down & we cant see the track
- we lost in the middle of jungle with no clue where we are
- we found a small waterway n decided to follow the stream
- we follow the small waterway until it become a big river
- the road is hard, especially when theres a waterfall
- our stomach grumble, the last meal we had was early in morning
- the sky is getting darker & it still pouring down
- we decided to stop walking & rest for the night
- the thing we had that time in our 2 bags is just:
a parang, a headlamp, 2 kain pelikat, 4 bottles, 2 handphone(no reception), 
- the only food we had was a pack of peanuts(120g)
- so somehow we survive the night with: 
tent made from the pelikats & sring from my bag
the peanuts & river water
- early in morning we continue our way home
- i fall down a cliff, we got separated for a while
- got back together, still following the river stream
- until we found a pack of strawberry milk sitting on a rock
- 'there must be people near here!!' we shout
- then we found a big pipeline n follow it until a dam
- and not far from there is our campsite!!
- we bathe, eat, pack everything up and get the hell out of there!!

so we lost for almost 20 hours, have no heavy meal for more than 24 hours,
missed our work last monday, scratches all over body but still we love it!

the best part is during the time we lost, still talking about 'when is our next trip?' LOL

p/s: to all my family, my friends & my boss, sorry for worrying you guys!!

L 

November 8, 2012

Sumpah Lawak; Kisah Si Samad dengan McDonalds~

~saLam~

hilangkan stress baca lawak2 sat~ (@.@)

McD vs KFC (Image source: Google)

Kisah Si Samad dgn McDonalds


Samad: "halooo...mekdi?"
McD : "iye...nak pesan apa?"
Samad : "ayam ada?"
McD : "ada..."
Samad : "boleh beradu dgn ayam laga sy x?"
McD : (tutup telefon)
Samad : "hallo mekdi ke ni?"
McD : "iya betul.. Oow ini yg tadi telefon yeee!!!
Samad : " nk tanya makanan ini... ayam ad lagi?"
McD : "ada...!!!"
Samad : "nasi...dgn eskrim ada?"
McD : "msh ada..."
Samad : "kesian sekali tak laku yaaa..."
McD : "dasar orang gilaaaa!!!" (Tutup telefon)
Samad : "hallo mekdi?"
McD : "orang gilaaa kau jgn main2 yaaa !!!"
Samad : "iya... maaf mau tanya, buka 24 jam yaa?"
McD : "iya... kenapa nak pesan pape?"
Samad : "tak... cuma kesian tak tidur tidur nih..."
McD : (baling telefon)
Samad : "hallo ini mekdi?"
McD : "kau jgn lebih2, sy cari sy blasah baru ko tau..!!! (mulai marah)"
Samad : "maaf.. serius sekarang mau pesan makanan niih"
McD : " haa cmtu laa.. jangan main2 lagi yaa ... Pesan apa?"
Samad : "bubur kacang hijau ada tak ???"
Mcd~ (Kejang... Mulut Berbuih.... Dan Pengsan seketika..)

 p/s: nt nak try call McD cani la~ hahaha

L

November 7, 2012

dah masuk 500 kali dah encikBANGLA merepek di sini~

~saLam~

november baru bermula (kata aku pada diri sendiri)
bnyk lg cabaran menanti, bnyk keje tertangguh lagi
pasangkan senyuman, kuatkan diri & teguhkan hati
dengan harapan esok sesuatu yg baik akan ke mari.

Just Shut Up and SMILE!! (n_n)

500 Days of Summer(Image source= Google)

one of my all-time-favorite-romance-movie
500 Days of Summer, bukanlah maksudnye musim panas die 500 hari
tp, name Zooey Deschanel dlm filem ni ade lah Summer
citer ni seriusli fun to watch, n plus due2 hero & heroin die pon mmg best
Joseph Gordon-Levitt mmg kelaka n sngt suke tgok muke die yg blur2 alang tuh
Zooey Deschanel lak mmg of kos la cun n encik mmg kipas-susah-mati die kot
overall cite ni mmg serius romantik komedi yg seronok ditonton
dgn jalan n cara naratif yg tersangat2 kreatif & very2 interesting
so disarankan supaya korang tonton, pg beli n tgok hari ni jugak!!
k bai~

p/s: dlm beberapa minggu ni encik bnyk jumpe kwn2 lame, best!!!

L

November 2, 2012

The Mandarin: "Lesson # 1; Heroes, there is no such thing"

~saLam~

saya tetap senyum walaupun kepala saya bercelaru~ (n_n)

Iron Man # Official Trailer (Video source= YouTube)

Minggu lepas lagi dah kuar trailer ni, baru nak post kat sini
xpelah, filem dia pun kuar lmbt lagi kot~ April tahun depan
x sabarnya nak tunggu sume filem-filem Marvel lepas nih!!

p/s: Iron Man 3, The Wolverine, Thor: The Dark World, Deadpool, Captain America: The Winter Soldier, 
The Amazing Spider-Man 2, Ant-Man, Guardian of Galaxy, The Avengers 2!!!

L

November 1, 2012

November sudah tiba~ lepas ni Disember pula~ lepas tu...

~saLam~

masih tersenyum walawpon kepale super pening (n_n)

November 2012 Calendar (Image source= Google)

Happy November & Happy Halloween you guys~ 
This month got my brother n my sister's birthdays~
and not forgetting my soon-to-born nephew/niece!!

p/s: end of year is coming~ wooohooo~

L

October 31, 2012

Time is Gold~ Life is Priceless~ Get that please~

~saLam~

poning2 nyo kopalo den~ (@.@)

Time is Gold (Image source= deviantART)

im really bengang right now~ got this someone(who shall not be name)
i text like very2 frequently this whole month regarding some of our job
she never text back at all neither the thing i asked nor about other thing
and when the dateline is like very2 super  f*king near, then she text me
then she said to me,please kawtim everything before the f*king dateline

then i feel like what the F*CK!! who do u think u are damn it??

p/s: ok, dont mind my language today, just feeling really mad right now~

L

October 29, 2012

Moga2 jemaah Malaysia mendapat haji yg Mabrur~ Amin~

~saLam~

smpai KL pagi td terus masuk opis~
bnyk dah kerja-kerjaan yg menanti~
tp xpe klw kite enjoy dgn keje kite~
senyum x perlu kata apa-apa~ (n_n)

Ka'aba (Image source= Google)

Ahad lepas kakak encik sorang lg dah selamat bersanding atas pelamin~
Alhamdulillah selesai satu lg wedding dlm kitorang utk tahun nih~
tp yg x bestnye, soklan biaselah kedengaran~ awak bile pulak? tahun depan?
memang lah klw ikut turn giliran encik plak lepas nih, tp sori laah~
ade la 4, 5 tahun lg baru le ade kenduri kahwin lagi kat umah encik Samad tu~

silap2 adik encik yg kahwin dulu~ kan?

p/s: Salam Aidiladha~ sama2 kite doakan supaya semua jemaah haji kita mendapat Haji Mabrur~ Amin~

L

October 23, 2012

1.8 + 33.6 - 5(378/412) + 6/144 - 8800 + 56(7), X=?

~saLam~

another busy day is coming~ (n_n)

 Numbers (Image source= Google)

HEBAT tak ?

1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987

1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543

12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 + 10 = 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

Hebatkan?
Cuba lihat simetri ini :

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 123456789876543 21

Kurang hebat ?
Sekarang lihat ini :

Jika 101% dilihat dari sudut pandangan Matematik, apakah ia sama dengan 100%, atau ia LEBIH dari 100%?
Kita selalu mendengar orang berkata dia mampu memberi lebih daripada 100%, atau kita selalu dalam situasi di mana seseorang ingin kita memberi 100% sepenuhnya.
Bagaimana bila ingin mencapai 101%?
Apakah nilai 100% dalam hidup?
Mungkin sedikit formula matematik di bawah ini dapat membantu memberi jawapannya.

Jika ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Disamakan sebagai 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Maka, kata KERJA KERAS bernilai :
11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1 = 99%

H-A-R-D-W-O-R-K
8 + 1 + 18 + 4 + 23 + !5 + 18 + 11 = 99%

K-N-O-W-L-E-D-G -E
11 + 14 + 15 + 23 + 12 + 5 + 4 + 7 + 5 = 96%

A-T-T-I-T-U-D-E
1 + 20 + 20 + 9 + 20 + 21 + 4 + 5 = 100%

Sikap diri atau ATTITUDE adalah perkara utama untuk mencapai 100% dalam hidup kita. Jika kita kerja keras sekalipun tapi tidak ada ATTITUDE yang positif di dalam diri, kita masih belum mencapai 100%.

Tapi, LOVE OF GOD
12 + 15 + 22 + 5 + 15 + 6 + 7 + 15 + 4 = 101%

atau, SAYANG ALLAH
19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101%

Ertinya, Cinta & Kasih Sayang ALLAH melampaui Segalanya.. (^_^)
p/s: i love playing with numbers, Sudoku, Cross Math, Mathmagic etc

L

October 18, 2012

Bleach Season 3 Opening Song + Lyrics (Romaji)

~saLam~ 

mate xleh lelap lak~ haish aptb~ (-_-)

Bleach Season 3 Opening (Video source=  YouTube

Ichirin No Hana (A Single Flower) by High & Mighty Color

kimi wa kimi dake shika inai yo
kawari nante hoka ni inainda
kare naide ichirin no hana

hikari ga matomo ni sashikoma nai kimi
marude hikage ni saita hana no you
toji kaketa kimochi hakidaseba ii

kimi wa kimi dake shika inai yo
ima made mo korekara saki ni mo
tatoe kimi igai no subete no hito wo teki ni mawasu
toki ga kite mo kimi no koto mamori nuku kara
make naide ichirin no hana

p/s: lame x layan Bleach

L

October 15, 2012

first they took his daughter now they coming for him

~saLam~ 

lame gile dah x tgok wayang
bz sgt dgan keje ke xde duit?
skrg dlm top-list-must-watch
TAKEN 2!! Go Pakcik Cool!

Taken 2 - Starring Liam Neeson (image source= Google)

klw korang belom tgok filem Taken, adelah
dinasihatkan supaya pg beli DVD n tengok
siyes x rugi, sbb citer ni mmg best!!
n hopefully yg no 2 ni pon best gak~

p/s: sape nak temankan encik pg tgok wayang??

L


October 10, 2012

senyum saja walaupun badan n kepala rase cam nak meletup~

~saLam~

senyum x perlu kata apa2~ (n_n)

My Head Explode!(Image source=Google)

Sibuk sibuk sibuk sibuk!

p/s: ini mcm mau picah kapala wa loor~

L

October 1, 2012

selamat datang oktober~ harap2 tiada tragedi bulan ni~

~saLam~

 dah oktober dah kan?
dah nak ujung tahun dah kan?
kan?

October (image source: Google)

semoga oktober ni xde ape2 tragedi menimpa XP

p/s: lmbat lg ke gaji nih? org lain dah nak abis dah~

L

September 29, 2012

korang penah dengar x band Walk off the Earth??

~saLam~

so bz lately~ tp xpe, rezeki sume tu~ (n_n)



Somebody That I Used to Know-Walk off the Earth (Gotye-Cover Video Source=YouTube)

video ni dah bnyk kali dah tgok, tp x penah bosan~ best gile kot!!

p/s: bnyk lg lagu yg dorang ni wat cover,chek channel youtube dorang~ sume pon best!


L

September 27, 2012

blog ni sudah penuh dgn semak-samun nampaknye~

~saLam~

encik very2 bz sejak bulan puasa aritu & even lepas raya aritu
sekarang pon belom cukup lega, still very bz~ (alasan je tuh!!)

what a messy room(not mine though, image source=Google)

selamat menyambut hari raya Aidilfitri
happy belated 24th birthday to me
salam kemerdekaan yg ke-55
n selamat hari Malaysia

baru nak wish kan~ XP

p/s: my 1st post for september, but september dah nak abis dah pon~

L

August 5, 2012

dah dua minggu dah~ kejap je kan puasa ni, betul x?

~saLam~

kejap lagi nak balik kampung~ (>.<)

AdaMu(Official) - Najwa Latif (video source: YouTube)

dah 2 minggu kite puasa~ kejap je kan? =)

p/s: dah beli baju raya??

L

August 1, 2012

ogos bulan feberet encik, sebab its my birth month!

~saLam~

dah bulan 8 dah?? Hello August!

August Rush (2007) (image source: Google)

saje je letak poster ni sbb skrg ogos
but seriusly citer ni memang best
pade korang yg x penah tgok, tgok la
mengisahkan seorg budak yg menggunakan kuasa muzik
untuk mencari ibu bapa kandung die~
bunyik cam fantasi sikit la tp siyes cite ni mmg best~
pade korang2 yg minat genre drama/family sesuai tgok

p/s: selamat berpuasa~ elakkan pembaziran ok?

L

July 29, 2012

Ramadhan aku, Ramadhan kamu, Ramadhan masing2~

~saLam~

pejam celik, dah hampir 10 hari kita berpuasa kan? (o.O)

a kid running at Jama Masjid, India (image source: The Big Picture)

kisah encik Ramadan ni x bnyk pun
aritu balik kampung jap tolong mak,
mak meniaga cam biasa jgk tahun ni
hm, ade satu la citer nak kongsi sikit:

hari tu encik tgh keje, ada event kat KL
encik nmpak ramai la gelandangan kat situ
so, mase beli makanan, encik tapau la lebih sikit
tp mase hulur makanan tu kat sorg hamba Allah ni
die amek, tp pastu die campakkannye makanan tu!
encik ape lagi, terkejut la kan, marah pun ade la sikit
tanye kat die kenape buang, die buat bodoh je!
pastu encik kutip balik n then bg kat org lain...

tp, sampai sekarang encik still tepikir
kenapa die buang? salah ke kita nak tolong?
die rasa terhina ke? cara encik yg salah ke?

tp, mmg die duduk situ  lg dgn cawan kertas die
sampai minggu seterusnye pun die ade lg kat situ...

p/s: kalau nak buat baik, baru niat, belum buat pun dah dapat pahala~ insya-Allah~

L

July 21, 2012

somebody is leaving... because Ramadhan is coming...

~saLam~

selamat menyambut Ramadhan~ o.O

bye2 setan! (image source: Google)

rasenye belom terlambat lagi nak ucap selamat berpuasa!!

p/s: setan xde yg ade cume nafsu kite!

L

July 20, 2012

repost: kalau aku dah kaye nt, aku nak cari org gaji ramai2 utk mak aku, xpayah la die susah2 nak basuh baju

~saLam~

puase jgn x puase~ (n_n)



bday aku yg lpas bapak aku bg aku kete kontrol tau
abg aku plak bg aku psp, mak aku belikan baju baru
..................................................................................
bapak aku plak jahitkan beg sekolah, bday aku aritu
..................................................................................

utk lihat gambar playground budak bandar,klik sini
utk lihat gambar playground budak kampung,klik sini

July 18, 2012

kat Jepun jual organ, kat Malaysia lg canggih: jual tubuh!

~saLam~

better start train yourself to wake up early~
Ramadhan is just around the corner~ (o.O)

iPaid ~ hehe (image source: Google)

okeh~ td pagi dengar Hot fm terdengar berita panas nih~
terus pegi bukak lappy terus bace sbb nak tau lebih lanjut:
JOHOR BAHRU: Kegilaan terhadap pelbagai gajet dan alat telekomunikasi canggih menyebabkan seorang gadis berusia 14 tahun menjual tubuh termasuk meniduri lelaki berusia 60-an bagi mendapatkan wang untuk membeli barangan kegemaran mereka itu.
nak bace lebih kat myMetro kat situ jeh

ish2~ ape nak jadi le dunia skrg nih~
encik pon x pakai gajet2 ngarut2 nih~

p/s: klw cani gaya nye batal je lah pelan kementerian nak benarkan budak2 sekolah bawak gajet pg sekolah~

L

July 17, 2012

looks like Spidey really like to help out The Avengers

~saLam~

selamat pagi~ selamat hari selasa~ (>.<)

Spidey: I'm an Avenger (image source: Google)

hey still rember THIS post?
about who the avengers want in their team?
i found another cool things from the net:
when Garfield(not that lazy-fat-cat, the new spidey guy)
got asked about The Avengers, heres what he said~
"I saw it, and I was blown away. And I'm going to see it again this weekend. I have no problem adding to the amount of money it's making! [Laughs.] Joss Whedon is a genius, and it's an incredible cast. I was very, very jealous, and I wanted to jump on the screen and play with them. It killed me that I wasn't in it, but I understand why, and I'm not insulted. But hey, if Samuel L. Jackson wants to give me a shout, I'm there for the next one!"
 read more from ComicBookMovie.com

p/s: now i really2 hope that Spidey will be in The Avengers 2!! n if Wolverine come in also, that will be perfect!!


L

July 12, 2012

Ramadhan hampir tiba, terenyum menanti kehadirannya

~saLam~

my life is in a really BIG mess and i feel like want to cry~ (-_-)

Angry Bird belajar puasa (image source: Google)

Alhamdulillah~ panjang umur encik dapat bertemu Ramadhan lagi~ Amin

p/s: smile, don't say a thing~

L

July 7, 2012

when u got big trouble, smile and solve it one at a time

~saLam~

damn it all~ really mad at myself now~ (>.<)

 some random girl with camera (Image source: Google)

my life's in a big mess now and room got infected too~

p/s: just a quick post~

L

July 6, 2012

poor Spidey~ no one invite him to The Avengers~ XP

~saLam~

damn!! last time my Macbook now my bike's makes problem~ (-_-')

poor Spidey (Image source: Google)

just watched The Amazing Spider-Man yesterday~
yeah~ its quite 'amazing'~ but sadly~ no sign of him joining The Avengers~
coz now Spidey is now own by Sony not Marvel(if im not mistaken)~
but why dont they collaborate? Nick, pretty please bring in Spidey & Wolverine(in you dream son)
but here some of cool interview with the Avengers casts i found on the net~
Q: If you could draft one new member to the Avengers, who would it be?
Hemsworth: (Jean-Claude) Van Damme from Bloodsport. A big kick to the alien head.
Evans: I’m thinking Salma Hayek.
Hemsworth: Why’s that, Chris?
Evans: She can carry my shield.
Hemsworth: You might have to carry hers.
Ruffalo: I think Wolverine would be cool.
Hemsworth: I know different studios own all the stuff, but wouldn’t it be cool to have Spider-Man andWolverine come in? Split the takings.
Evans: That would be awesome.
want to more of the interview? check it out at NerdReactor

p/s: rumors says a new Wolverine movie coming out~ (for real??)

L

July 5, 2012

man, they just keep coming and coming don't they?

~saLam~

selamat hari khamis~ xde keje~ (n_n)

The Amazing Spider-Man Official Trailer (Video source: YouTube)

this movie is my most anticipated movie this month
Spidey's last three movies was a success i guess, and
hopefully this latest installment for Spidey francise will be to
personally, so far spidey is my all-time-favourite superhero
and hoping to see Nick Fury come and recruit him~ XD
and matter what, i must watch this movie today~

p/s: next on my watchlist: Dark Knight Rises

L

July 2, 2012

Julai dah mari wei~ dah nak puase dah?? dah ganti belom??

~saLam~

halooo July~ dekat nak puasa dah?? (o.O)

Spain celebrate their victory (image source: Google)

we start July with fantastic win from Spain
4-0 against Italy!! even though im sad Germany lost~
but for me i start my July with DiGi Live Sekolahku Berbakat
last sunday is the grand final~ the winner is a band called 'The Salbiah's'
damn they are good~ they really rock yesterday!

p/s: miss my chance to take photo with Najwa Latif yesterday! too busy!

L

June 27, 2012

don't just burst out with anger, everything happens with a reason~

~saLam~

arini nak balik kampung~ babai peeps~ (>.<)

Macbook White (image source: Google)

After 5+ long years~ 
finally today my Macbook finally has it 1st glitch
ok everyone hate problem because its frustating
but i think my book has last quite a long time before the glitch
so, eventhough my book need to send for repair
but i give Apple a big hand because of the quality of their product
the book is my oldest Apple product and it has serve me superbly through the years
just gonna miss it in this few days~ 

p/s: back to my small netbook for a while

L 

June 24, 2012

when the Avengers have Facebook~ guess what happen?

~saLam~

esok kerja~ waaa malasnye~ (o_O)

the Avengers Facebook timeline (images source: Google)

ya its boring and i cant sleep
so just some random update

p/s: its almost July already??

L
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...