i will folo u~

December 31, 2010

malam tahun baru?? tido lg baik drpd bersempit2 melepak

saLam~

ni entry terakhir utk 2010
hepi niu year 2011~ (= =')



encik baru je go through entry2 sepanjang tahun ni
honestly this year is the worst year in my whole life
wlwpon perkataan celaka tu dah sangat2 kurng ajar
still x ckup lagi utk mggambarkan kesialan tahun ni

but still~

hidup umpama roda sekejap di atas pastu ke bawah
maybe tahun ni turn encik dok kat bawah pulak kot
berhenti mengeluh dan jgan pulak menyerah kalah
esok2 Insya-Allah adalah hari2 yang cerah~ Amin~

n seriously~ regret nothing~ tighten up~
living my own life in my own damn way~
im happy with my current life~just chill~

Happy New Year 2011!!

p/s: life sometimes sucks~
pp/s: $$$??

Q

hari ni cuti~ esok pon cuti~ nak buat ape cuti2 ni ek??

saLam~

nak pg tgok wayang~ (n_n)



bye~

p/s: just a quick post~

Q

nama die diana nordin-pangil die diana nordin-die tag saye-

saLam~

lame x wat tag camni~ ( 'o' )



once you've been tagged, you supposed to write a note with 100 truth about you. at the end choose 25 people to be tagged.
tagged means : i'm interested in knowing what your 100 truth are.
sounds scary rite?


Begin!

1. Real name : muhammad hafizi bin abdul samad
2. Nickname : encikBANGLA 3. Zodiac sign : leo kot 4. Male or female : male 5. Elementary school : sk bandar tangkak & sk seri maa'mor
6. High school : smk ledang & smt jasin
7. College : matrik johor 8. Hair colour : black 9. Tall or short : not so tall 10. Sweat or jeans : jeans 11. Phone or camera : camera 12. Health freak : nope 13. Orange or apple : apple! green one! 14. Do you have a crush on someone : yes 15. Eat or drink : eat 16. Piercings : nope 17.Pepsi or coke : 100 plus??
Have you ever ?
18. Been in an airplane : pernah 19. Been in relationship : dulu 20. Been in car accident : pernah 21. Been in fist fight : mestilah
First and last :
22. First household chores : lap tingkap kot 23. First best friend : riduan awang 24. First award : mase tadika dpt nombor 2 25. First crush : mase tadika dgn budak yg dpt no 1 tu
26. First word : wandimakpor kot
27. First section : ??? 28. Last person you talked in phone : che ber 29. Last person you text : eda zuridhah 30. Last person you watched a movie with : adik2 n akak 31. Last food you ate : nasi goreng biase telur mata
32. Last movie you watched : hantu kak limah balik rumah
34. Last song you listen to : got to keep it real - gatakiriba 35. Last thing you bought : sos cili mak suruh beli
36. Last person you hugged : aboy - adik bongsu encik
Favourite :
37. Food : yg free 38. Drink : kopi o suam kaw kurang manis gelas besar
39. Bottoms : levi's 40. Flowers : bunga budak baung~ hahahaha 41. Animal : naga 42. Colour : merah 43. Movie : how to train your dragon kot 44. Subject : xde~ siyes xde!
Put an X in the bracket if say Yes.
45. Celebrate halloween [ ] 46. Had heart broken [ X ] 47. Had someone questions my sexual orientation [ X ] 48. Got pregnant [ ] 49. Had an abortion [ ] 50. Did something i regret [ X ] 51. Broken a promise [ X ] 52. Hide a secret [ X ] 53. Pretend to be happy [ X ] 54. Met someone who changed your life [ X ] 55. Pretend to be sick [ ] 56. Left the country [ ] 57. Try something you normally wouldn' try and like it [ X ] 58. Cried over the silliest thing [ X ] 59. When to the beach with your best friend [ ] 60. Got into an argument with your best friend [ X ] 61. Hated someone [ X ] 62. Single for a whole year [ ]
Currently :
63. Eating : nope 64. Drinking : nope jugak 65. Listening to : bunyi burung2 kat luar tu 66. Sitting or laying : meniarap 67. Plan for today : ntah la 68. Waiting : for someone to return
Your future :
69. Want kids : maximum 2 - kalau kawin la 70. Want to get married : ntah la 71. Career : ape2 je asalkan halal
Which is more attractive (choose one) :
72. Lips or eyes : lips 73. Shorter or taller : shorter - lg pendek lg bagus 74. Romantic or spontaneous : spontaneous 75. Nice stomach or nice arms : stomach 76. Hook-up or relationship : none 77. Looks or personality : both
Have you ever :
78. Lost glasses/contacts : lame dah - da x pakai spek pon skrg 79. Snuck out of a house : dulu2 80. Held a gun/knife for a defense : pakai kayu pernah la 81. Killed somebody : niat tu ade la 82. Broken somebody heart : yes - a lot~ sorry 83. Been in love : before - not now 84. Cried when someoned died : mase arwah atok esah meninggal dulu
Do you believe in :
85. Yourself : selalunye la 86. Miracles : no bcoz x pnah jadi pon?? 87. Love at first sight : siyesly no 88. Heaven : op kos la 89. Santa claus : op kos la tak kan? 90. Superstition : percaya gak 91. Kiss on the first date : lantak korg la
Truthfully :
92. Is there one person you want to be with right now ? ........ 93. Do you know who your real friends are ? maybe 94. Do you believe in god ? mestilah 95. Post at 100 % truth ? 98% truth kot
5 more ?
96. hepi bile tgok die hepi 97. baru je sempurnakan azam tahun 2010 98. seorang perokok menthol yg tegar 99. seorang yg selekeh~ serabai~ x senonoh~ teruk kan?? 100. benci tahun 2010 sbb bnyk benda x best jadi


tag 25 org?? aduuiii~ sape nak buat~ buatlaaa~

p/s: watdeeff??

Q

December 29, 2010

harimau malaya kenyang makan sup garuda jugak akhirnya

saLam~

tahniah pada skuad harimau malaya!! \(n_n)/



tahniah semua terutama pada Safee & Fahmi~

p/s: just a quick post~

Q

December 28, 2010

harini encik bawak motor x lebih 100 kph~ amazing kan?

saLam~

tunggang dgn cermat~ ingatlah org yg tersyg~ =)



td kat km 183 plus highway ade sebuah treler terbabas dan menyebabkan jalan sesak teruk~

p/s: just aquick post

Q

December 27, 2010

lompat lompat jugak~ jangan sampai jatuh sudah~

saLam~

hari ahad yg kosong~ bosan~ [o_O]



aritu time kjr encik sempat la snap
gambar kelab motorcross selayang
maybe dorang tgh ade training kot
yg bestnya~ ade sorg tu budak lagi
gambar yg kat atas ni budak tu lah

gamba2 lain ade ni ha

p/s: cam best lak men motorcross ni

Q

December 26, 2010

selamat pengantin baru~ selamat ke anak cucu~

saLam~

huuu~ baru balik dr tgok wayang~ ngantuk~ (- - )zZ



hari ni sorang lagi kazen encik kawen
bz tolong kat dapur x smpt nak shoot
tp yg pling best encik dapat hamper
dari cabutan bertuah n encik dapat
no-3 dalam pertandingan karaoke
duet dgan kakak lagu 'baldu biru'
so~ encik dapat 2 hamper laa~

p/s: belanje adik2 tgok wayang td
pp/s: esok nak watpe pulak ek??


Q

December 25, 2010

nama saya tito~ sekarang saya dah besar dan gagah~

saLam~

encik baru smpai rumah dr upm
nasib bek x ujan mlm ni~ (^_^)



ingat lg, masa tu bulan puase, hujan renyai2~ encik dgn rumate-rumate baru balik dari beli juadah berbuka~ terdengar sayup2 suare dia~ die kecik lg mase tu~ kat tp longkang~ kesian die menggigil kesejukan~ x taw mane mak dgn adik-beradik die yg lain~ maybe dah hanyut dibawa arus air longkang yang deras~ die garang betul mase tu~ sebab kitorang stranger mase tu~ kitorang kutip die~ bawak naik blok~ ramai yg jaga die lepas tu~ n sekarang die dah besar~ dah gagah~ skrg leman dah payah pening2 nak bersara~ sebab k5 dah ade penjaga baru~ nama die

TITO

p/s: anak kucing encik sekor mati kena langgar
pp/s: tetibe teringat pulak kat yeop


Q

December 22, 2010

hujan yang turun~ bagaikan air mata~

saLam~

encik mmg suke nek moto~ (= =')



baru smpai upm dr tangkak td~ hujan lebat~

p/s: sekadar gamba hiasan
pp/s: just a quick post

Q

December 20, 2010

senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit~ =)

saLam~

dont worry be happy~ (n_n)



'mai pen rai' maknanya 'it's ok it'll work out'

p/s: just a quick post~

Q

December 18, 2010

satu ade dua xde tiga ade empat ade lima ade enam ade

saLam~

seronok bercuti dgn adik-beradik~ (o_O)



gamba mase kitorang 5 bradik kuar mkn
muke masing-masing muke mintak kaki
ptangnye kitorang kuar pg jln2 kat sawah
sorang xde~ klw cukup 6 orang lagi best~

gamba kitorang kat sawah ade kat sini ha

p/s: kitorang 6 beradik mmg rapat~
pp/s: sawah hijau terbentang~

Q

December 16, 2010

and let me, let me chase your shadow in my dream~

saLam~

nak keluar dengan my sibling lg jap g~ (n_n)



maybe korang tau lagu ni~ n maybe ade yg dah muak dengar dah~
tp encikBANGLA sngt2 suke n x kan pernah bosan dengar lagu ni~

Let me - Boneca
Let me pretend that you're still by my side
Let me say things that I know you'll never hear
Let me feel that I still have some pride
Then let me just wipe the escaped tears
Let me say your name once more aloud
For your mocking ghost around me to hear
Let me laugh at my illusions and scream out
Here's a fool left with no heart nor a future
Chorus:
Just let me Let me alone in my reality
And let me Let me chase your shadow in my dream
Keep on dying in your life Reminiscing all your lies Let me Just let me be
Let me treasure those moments shared together
Please don't let me stain my memories with tears
If you must just fade away with the summer
Let there be no more spring in my coming year
(Repeat chorus)
Bridge:
If only one day you'll just come to me
Say straight to my face how much you hate me
So that I can stop thinking of you
And all that we've been through
So let me be Just let me be
Just let me
Let me fly up with my broken wings
And let me
Let me bleed until I finally heal
Keep on trying to survive
Within all this love inside
Let me Just let me be
Just let me
Kill you in my mind
Don't you be
No more in my eyes
Just let me
Kill you in my mind
Don't you be Don't you be No more
p/s: just a quick post

Q

December 15, 2010

dont make me angry~ u dont like it when im angry~

saLam~

i feel so angry right now!!! ┌П┐(◣_◢)┌П┐



AAAAARRRRRGGGGGHHHHH!!!!

p/s: just a quick post!

Q

sape cakap time hujan kite x boleh wat unggun api???

saLam~

pagi ini ada urusan yg penting
walawpon mate ni kuyu n layu
tp kna jugak pegi (terpakse kah?)
kopi kapal api satu dulu! (' o ')



encik belek2 gamba semalam~ tibe2 ade plak terselit gamba kjr~
mase kjr ari tu x brape dan nak pegang2 kamera~ so ade la sikit~
ade la x smpai 20 keping~ tp bosan2 share lah jgk dgn korg kan~

nak tngok gamba tekan je

p/s: parut2 kjr x ilang lg~

Q

December 14, 2010

ni kawan ko yang nak kahwin ke ko yang nak kahwin??

saLam~

ahad lepas dapat jumpe kawan2 sekolah
dah dekat 5 dah tahun kitorang x jumpe
wlawpon x sume ade tapi encik still hepi
bile la agaknye dapat jumpe lg?~ (o_O)?



sabtu lepas encik kerja sebagai event crew untuk Canon Family Day
join creative team n kerja kitorang buat henna tattoo n face painting
sbb tu la tangan encik ade inai(teammate experimen gune tgn encik)
pastu mase pegi my bestfriend wedding ahad lpas ade la kawan tanye
'ni sape yang nak kahwin ni??'


tp pade awek2 cun sume~ jgn risau~ encik belum nak kahwin lagi~
so~ kalaw korang takut terlepas~ cepat masuk minang encik cepat~

gamba hari ahad lepas ade kat sini ha

p/s~ 1st time wat henna tattoo~ best!!
pp/s~ congrats to my best friend Honey~

Q

December 7, 2010

salam awal muharam dan selamat tahun baru 1432 hijrah

saLam~

selamat tahun baru~ (^_^)



malam semalam disebabkan bosan terlampau
encikBANGLA dengan selambanye terus capai
kamera dan terus shoot motor ke bukit bintang
nak cari bahan2 untuk entri baru la konon2nye
ramai la gak org2 kl yg x reti nak dok kat umah
maybe sebab esoknye cuti awal muharam kot~

tengah encik snap2 tu~ ade la sorg brader ni tegur~

'ni ade asaimen ke saje2 je amek gamba??'

'saje2 je~ xde keje cuti2 ni~ bosan'

'sorang je ke datang sini??'

'aah~ sorang2 je~ malas ajak membe~ abg pon sorg je ke?'

'aah tu yg bosan ni~ jom abg blanje minum'

abg tu bukan blanje minum je~ dgan muke x taw malunye encik order makan~ setel je makan~ abg tu wat pengakuan berani mati~

'abg ni len sikit sbnarnye~ abg x suke perempuan~

'.....................................................ooo ye ke~'

huhu~ berubah terus muke encik mase tu~ hilang terus mood nak snap gamba~ klw korg ape reaction korg ek??
gamba yg encikBANGLA sempat amek kat sini ha

p/s: current kat tangkak di umah terchenta


Q

December 5, 2010

baru 2 minggu x jumpe, dah rindu kat encikBANGLA ke?

saLam...

encik da puas berehat
skrg mase utk bercuti
nak balik kampung la
jumpe nanti... (n_n)v




2 minggu berkampung kat sane
tp sori sgt2 xde gamba dr encik
xde mase la nak pegang kamera
tggu je la encik Lehe yg aplod ye

p/s: baju kjr kitorg cantik

Q

November 22, 2010

jgn sedih2 sangat...2 minggu je encikBANGLA pegi

saLam~

jgn sedih syg2 sume, encik pg x lame... (n_n)



kurang dari sejam, encik akan bertolak ke Ulu Yam~
2 minggu kitorg akan berkampung kat sane~
so, encik terpakse offline selame 2 mggu~
so, jgn sedih n jgn lupe rindu encik~
adios~ amigos~ berambus~

p/s: rindukan kehijauan hutan
pp/s: my lovely sis, do miss me plis~


Q

October 31, 2010

yang patah akan tumbuh yang hilang pasti ade gantinya

saLam~

hari ini hari yg sedih untuk warga baung~ (T_T)



pagi2 td encikBANGLA dan kawan2 dikejutkan oleh berita sedih
salah satu dr warga baung telah pergi meninggalkan kami semua
encikYeop dipercayai tlah mati malam semalam akibat kesejukan
justeru satu majlis kecil-kecilan telah diadakan pd awal2 pagi tadi
bagaimanapun kawan baik encikYeop iaitu encikLeman tidak dpat
hadir kerana terlalu sedih~

Album: YEOP: Goodnight forever

p/s: R I P YEOP

Q

October 29, 2010

Room To Let

saLam~

huhu~ reviu!! reviu!! \(^o^)/



berita baik pada kawan2 encikBANGLA yg tgah ibuk cari bilik~
encik ade jumpe satu website yg pastinye menepati citarasa korg~

Selamat Datang ke laman web 'Bilik untuk Disewa' terbesar dan No.1 di Malaysia, 'CariBilik' dengan lebih daripada 40,000 bilik untuk disewakan dipaparkan secara online di seluruh Malaysia, Ampang, Kuala Lumpur, Bangsar, Cheras, Setapak, Damansara, Petaling Jaya, Subang Jaya, dan Pulau Pinang!
korg sangat-sangat bertuah hari ni sebab encik akan kongsi dengan korang semua satu website~ dekat website ni korang cakap je korang nak cari ape~ rumah sewa ke? bilik sewa ke? untuk jangka masa lame ke? sekejap je ke? semua ade~ dengan database yang sangat-sangat-sangat lengkap~ disertakan dengan gambar-gambar bilik/rumah tu~ korang pilih lah mane-mane yang berkenan di hati~ sampai korang puas hati~ haaa~ ni satu kelebihan kat website ni yg encik suke sangat~ bukan korang cari bilik je kat website ni~ korang boleh post kat situ ciri-ciri bilik yg korg nak~ lokasi dan korang punye expected rent~ pastu korang tinggal la contact no kat situ~ so nanti bile ade bilik yang kena dengan ciri-ciri yang korang tetapkan tadi dan dorang akan contact korang~ bagi encik website sangat-sangat lah membantu~ jadi kawan-kawan yang tengah sibuk-sibuk cari bilik tu apalagi CariBilik lah!! until next review!!

p/s: ru
mah encik nanti nak cat kaler merah!

Q

October 24, 2010

satu dua tiga empat lima enam tujuh lapan dan sembilan

saLam~

penat letih x larat ngantuk tido~ (-_-)zZ



lame gile encikBANGLA x men basketball(2tahun kot)
pastu tibe2 plak ade org ajak join open tournament
bersepah gile main semalam~ tp dpat jugak score~
pastu pancit plak~ nmpak benar lame x bersukan~
so~ rajin2kanlah bersukan pasni ye encikBANGLA

Album: Congratulations!

p/s: jom men basketball ptg ni?
pp/s: ade x jubah convo kaler pink?

Q

October 21, 2010

peerrgggghhhh!!!~ lame giler babeng x update blog nih~

saLam~

setelah sebulan lebih x apdet blog ni
akibat dr kemalasan yg melanda diri
hari nih encikBANGLA apdet la blog


ni gamba aritu ade outdoor photoshoot~ encik follow member je~
talent yg terlibat: Dhamia & Zaiera~ ape die? korg nak berkenalan??

Album: Dhamia & Zaiera


p/s: janji lepas2 ni akan rajin apdet blog

Q

September 6, 2010

wlwpon korg byk wat salah, encikBANGLA maafkan jugak

saLam~

Salam Aidilfitri... ($_$)



walaupun korang bnyk wat salah dgn aku
tp jangan risau, aku maafkan jugak korang

p/s= pg esok pg la balik

Q

September 4, 2010

sorang2 lesap~ betol punye x sabar nak beraye dorg ni~

saLam...

selamat bercuti kawan sume
terutamanye yg still melepak
x reti2 ke nak balik kampung
nak jadi batu ke ape?? (x_X)



sorang2 lesap~ betol punye x sabar nak beraye dorg ni~

p/s=encikBANGLA xtaw nak blik bile
pp/s=balik malam raye mcm style jgk

Q

August 31, 2010

selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-53!!!

saLam...

bile la nak pg shoot gamba kad raya ni... (~_~)



pg td pkul 4.30 kitorg bertolak utk pg shooting
shoot gamba majlis sambutan kemerdekaan
tahun ni 1st time dibuat secara indoor
dkat Dewan Putra Bukit Jalil

kalaw korang nak tgok gamba kat sini je ha

p/s= bateri kamera kong separuh event!! cesss!!
pp/s= dok kat port media sume lens line merah!!

Q

August 22, 2010

rase pedas dan sedap faveret gile babeng kot pedas2 ni

saLam...

hari ni keje encikBANGLA berjalan
dr pagi smpai ke petang berjalan je
esok pon keluar lagi... berjalan lagi
lutut da naik goyang da ni... (~..~)

video

ni ade satu citer pasal Mamee Sllrrrp... dulu mase mule2 Mamee Sllrrrp keluar dulu... ade pernah dpat tshirt Mawi Mamee Sllrrrp free... t-shirt tu kaler merah ade gabar mawi pastu ade tulis Mamee Sllrrrp Kari Berapi... ade satu hari tu encikBANGLA pakai wat pg main basketball... abis satu court tu bising2... pastu dorg sume pakat panggil encikBANGLA -Mawi Berapi- lekat jugak la name tu 2 3 minngu... huhu...

p/s: rokok pall mall kaler hijau aku mane?

Q

August 19, 2010

selamat tinggal Qathrina, jasamu tetap ku kenang selamanya

saLam...

roommate encikBANGLA balik
esok lg sorg pon nak balik juge
so, weekend ni, encikBANGLA
keseorangan la... huhu... (T_T)



Qathrina dah pergi, selamat tinggal Qath...jumpe lg nt...

p/s: hilang satu lens line merah encikBANGLA...

Q

August 16, 2010

nama saya Nanet, cube tengok saya, comel kan saya???

saLam...

weekend yg lepas encikBANGLA balik
mak da perli2, da lame x balik katenye
padahal baru 4 bulan je x balik... (>.<)

ini kucing peliharaan famili encikBANGLA
name die Nanet, comel kan die tido camtu?
drpd kucing yg ni ha, x senonoh langsung...

p/s: kenape nasi kerabu kaler biru??

Q

August 14, 2010

oits, it's ur 2+2 day...met ul tah fizi!habiskan kek ini!=)130810

saLam...

encikBANGLA nak balik kampung
jumpe nanti isnin depan ye... (>.<)



gambar kek bday encikBANGLA yg ke-22
kek brownies yg sangat2 lah sedap...huhu
tq awak...

n tq so much pd kwn2 yg wish kat fb, yg msj n yg call...

p/s: sunsilk conditioner encikBANGLA kaler pink

Q

August 11, 2010

' نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ اَدَاءِ فَرْضِ شَهْرِ رَمَضَان هذِهِ السَّنَة ِللهِ تَعَالَى ' jom bace

saLam...

blum terlambat lg rasenye
nak ucap salam ramadhan
arini korg buke ape? (n_n)



arini mcm nak pg terawikh kat masjid je...huhu
jom kwn2 sume...kite imarahkan masjid ramai2

p/s: gamba waffer kat putrajaya, sedap kan?
pp/s: baju raye tahun 2009 saye kaler pepel

Q

August 10, 2010

akhirnya mereka semua hidup aman dan damai...the end

saLam

tolong! sy x dapat tido... (~_~)

video

terase nak apdet blog, tp xtaw nak apdet ape,
tengah2 bersihkan Shiro td, terjumpe vid ni..
aplod je la kan...korg tgok la ye, komen2 skali

p/s: kiub tu dulu kaler merah, skrg da jd kelabu

Q

August 9, 2010

balik2 keje je, perut da lapar gile...cube teka makan ape??

saLam...

akhirnye abis dah keje kat KLCC
aritu lepas balik keje pg Pavilion
tgok muvie 'The Last Airbender'
dpt tiket free, 3D plak tu... (>.<)

 
balik keje aritu smpai blik da pkul 2.30, lapar gile, cek2 stok Mamee Sllrrrp,
ade perisa Asam Laksa lg 2 bungkus, kwn2 aritu pesan, asek mkn Mamee je
tp ni kes emergency la, tgah2 mlam mcm ni klw lapar, Mamee mmg terbaek

p/s: encikBANGLA berjaye jual 10 netbook!
pp/s: Asam Laksa Wow kaler biru sedap!!

Q

August 4, 2010

walaupon kemalasan menular2, tp encikBANGLA edit la jgk

saLam...

esok pg nak pg admin
esok ptg briefing keje
luse plak kena pg keje
jgan malas2... (-_-)zZ



sori lambat skit, tp ni die gamba2 CARE XI yg dijanjikan...

skrg korg boleh klik kat sini, dah siap edit gamba da ni...

p/s: encikBANGLA go green!!

Q

August 2, 2010

encikBANGLA dah balik!!! rindu giler babeng kat Shiro!!!

saLam...

baru balik dr CARE smalam
rindu gile kat Shiro... (n_n)



x sempat snap bnyk gamba, tp ade la sket...
nt lpas edit encikBANGLA tros aplod yek...

p/s: kasut encikBANGLA kaler biru tercicir kat sane~

Q

July 30, 2010

Nak pegi camping, yea yea, nak pegi camping, yea yea...

saLam...

jap lg encikBANGLA akn ke Lentang
untuk Kem Asas Rekreasi (CARE XI)
jadi urusetia lagi tahun ni... \(^_^)/



gamba time packing barang2 td...baju, seluar, kasut...
n yg paling2 xleh tinggal, adelah stok Mamee Sllrrrp!!
perisa Kari Berapi n Ayam Sensasi, huhu, ni klw tggal,
x makan la jawabnye encikBANGLA kat Lentang nt....

p/s: Mamee Sllrrrp Kari Berapi kaler merah!!! huu...

Q

July 29, 2010

i always have a thought that this day will come, but why now?

saLam...

i'm f**ckin hate myself!!! ┌П┐(◣_◢)┌П┐



................................................................................
..................................................... lost my words...

p/s: pink stoberi always...forever

Q

July 28, 2010

its a bird, its a plane, no... its a cat... a cat?? yes, its yeop!!

saLam...

skrg sume org sibuk nak berniaga
mgkin subjek asas keusahawanan
yg kitorg wajib amek tu ade kesan
selamat berniaga kwn2... \($o$)/



tgok la gaya yeop tidur ni...kelakar kan? huhu...

p/s: staple gun kaler merah tu mane?

Q

July 27, 2010

takde lah dapat banyak sangat, tapi boleh tahan lah jugak

saLam...

selamat pagi sume... (>.<)



xde pe citer, tp mngade nak apdet blog jgk...
so, nak kongsi kat korg pasal nuffnang lak...
td check, tngok minggu lepas brape masuk...
boleh la, x bnyak mane tapi boleh la tahan...
korg klik gambar tu klw nak tgok dgn jelas...

p/s: kenape mee segera perise tomyam kaler pepel??

Q

July 25, 2010

bile lapar, aku makan Mamee Sllrrrp, stok makanan bulan ni

saLam...

adoi...bangun tido je
perot dah memulas2
lapar gile ni... (@.@)



semlam berjaye jgk keluar n membeli stok Mammee Sllrrrp
dapat jgk cover mkn encikBANGLA dlam mase seminggu ni
klw nak berjimat, encikBANGLA suke Mamee lg dari Maggi
sebab slightly,Mamee Sllrrrp lg murah bbrape sen dr Maggi

p/s: Mamee Sllrrrp perisa ayam kampung kaler ijau!!

Q

July 21, 2010

aku time nikahnye, simpolan bte simpolan dgn mas kahwin free

saLam...

wlawpon tension dgn prangai certain2 org
tp encikBANGLA tetap rilek n wat bodo je
tetap dgn senyum lima, berbisa!!!... (n_n)



ni salah satu gamba majlis pertunangan Tahkim & Honey
gamba2 yg selebihnya ade kat blog encikBANGLA yg lain
kalaw korang nak tgok gamba2 majlis tu, ade kat sini ha

p/s: 50 hearts bersambung, gamba ke-16
pp/s: bunga ros biru kat kek tu style lah

Q

July 20, 2010

dah tiga ratus tiga puluh tiga kali dah mengarut kat sini

saLam...

menu sarapan harini sgt sedap
teh o dgn biskut kering... (3_3)



hmmmm.... smalam dan hari ini xde ape2 citer yg menarik
cume, skrg encikBANGLA tgh edit gamba tunang sorg kwn
nt bile da siap nt, encikBANGLA tunjuk kat korg sume yek

p/s: ini adelah entry encikBANGLA yg ke-333!!
pp/s: t-shirt ni simple kan, just itam dgn pink je

Q

July 18, 2010

Katie, I couldn't get enough, she was just like pumpkin pie

saLam...

selamat pagi sume... (>.<)



aritu encikBANGLA terjumpe satu video lagu ni kat youtube, try dengar, sedap la plak
terus jadi lagu feveret skrg ni, klw sehari x dgar, mmg x boleh, siap wat ringtone lg taw
korg try la dengar la lagu ni sampai abis, n encikBANGLA nak taw pendapat korg plak
sedap ke x sedap ke, mne la taw, telinga encikBANGLA ade problem ke agaknye..huhu

p/s: ade lg lagu Evan yg best, nt encikBANGLA post
pp/s: ke mane kah menghilangnye lighter biru ku??

Q

July 17, 2010

'The Largest and Free Malaysia Property Website' -Review

saLam...

arini encikBANGLA nak wat reviu
reviu pasal satu website ni... (n.n)



pernah tak korang sume berangan nak tinggal kat rumah yg cantik dgn perabot2 'high class'?? takpun, berangan tinggal kat rumah yg ade permandangan yg paling indah kat dunia?? ataupun korang nak pergi bercuti dan nak tinggal di hotel2 mewah taraf 'five star'?? takpun paling kurang pon, korang nak sewa bilik atau rumah yg cantik dan 'fully furnish'?? takpun korang ade nak cari rumah la, sewa atau beli?


PropWall adalah laman web PERCUMA untuk sumber hotel dan rumah yang terbesar di Malaysia dengan lebih daripada 1,000 artikel analisis dan 40,000 gambar berkualiti tinggi.

harini, encikBANGLA nak kongsi dgn korang satu website ni...dekat PropWall ni korang boleh tengok mane2 rumah atau hotel di seluruh Malaysia...ade gambar, peta dan korang jgk boleh tanye ape2 soalan pada PropWall berkenaan rumah atau hotel yg korang berminat. Pada pendapat encikBANGLA, website ni sangat2 membantu pade mereka2 yg betol2 nak cari rumah baru ataupun nak sewa rumah. Kalau korang nak pergi bercuti pun mudah, korang boleh tengok hotel mane yg korang suke. Kat website ni pon ade disertakan gambar, so kite boleh tengok, komen, tanya soalan dan boleh bg rating kat hotel2 yg kite suka. Yang paling best, peta nak ke hotel2 atau rumah2 pon disediakan, memudahkan lg kite nak cari nanti. Website ni pon 'straight to the point', tak serabut dan design die pon 'nice and simple'. Korang try la tengok sendiri nanti ye~

so, kawan2 yg merancang nak cari rumah utk kawen nt, click here =)

p/s: rumah encikBANGLA nt nak cat kaler merah la...huhu

Q

July 14, 2010

the pressure is on,you feel it,but you've got it all,believe it

saLam...

dont say sorry, its not your fault... (6_6)


wlwpon FIFA world cup 2010 dah bbrape ari berakhir,
tp lagu waka waka nyanyian Shakira masih lg kdgaran,
adekah deman world cup masih lg terjangkit?? huhu...

encikBANGLA dgn blagaknye nak tunjuk kat korg, puzzle terbaru die,
'2010 FIFA World Cup South Africa - 2x2 Special Jabulani Cube'
baru je minggu lepas encikBANGLA dpt cube ni...huhu best2!

p/s: picture from Jeans Pearly facebook
pp/s: sorry for yesterday sayang... =(
ppp/s: i will always pink stoberi...

Q

July 3, 2010

biar lambat asalkan buat, lg baik dari x wat pape langsung

saLam...

encikBANGLA pening kepala
sape ade panadol??... (@_@)



da dekat sebulan blik dr Royal Belum, baru la dpt aplod gambar...

bnyk gamba, kat sini gamba kitorg atas darat,
kat sini plak gamba kitorg dekat tasik...

p/s: bila nak pg menikmati kehijauan hutan lg ni?

Q

July 2, 2010

satu OR burger, satu cheesy wedges n satu carbonated drink

saLam...

mengantuk, tp malas nak tido
boleh x klw camtu?... x(~o~)x



hari ni encikBANGLA mengemas blik encikBANGLA yg sepahnye mngalahkan tongkang pecah, dr pkul 4.30 pg smpai ke 12.00 tgh baru la setel sumenye, termasukla sume aktiviti2 membasuh, menyidai baju, menyapu, membuang sampah, menyusun atur n segala macam lg la...huhu...rajin betol encikBANGLA ni kan? mesti korg nak taw ape kenanya gamba atas ni dgn kemas bilik kan? huuu...tgah kemas2 tu encikBANGLA bleh plak terjumpe benda ni, surat yg membolehkan encikBANGLA dpt 1 OR burger, 1 cheesy wedges dgn 1 carbonated drink dr mne2 cwangan KFC malaysia scr free!! yg bestnya lak, valid till July 1, seb bek la encikBANGLA kemas bilik arini, klw esok, x dpat la makan KFC free...huhu...

p/s: mlm td encikBANGLA mkn dgn my heart
pp/s: dlm ujan, kami berkongsi payung purple

Q

June 30, 2010

dari 32 pasukan, pastu tinggal 16, sekarang dah tinggal 8 je

saLam...

jap lg kolej ni nk kna fogging
so, mari lah kite sume turun
klw x nak mati mcm nyamuk
huhu..cepat2, turun... "(-_-)"



skrg World Cup 2010 da sampai peringkat suku
team mane yg akan jumpe kat final nt agaknye?
encikBANGLA teka2, mesti Brazil VS Argentina
korg rase camne plak??

p/s: mostly bendera negara2 kat dunia ni, mesti ade kaler merah kan?

Q

June 29, 2010

bile sebelas darab dgn sebelas pastu darab dgn sebelas lg

saLam...

just a quick post, maw keluar jap g... (^_^)



11 x 11 cube!!! what the eff!! kat Malaysia ade jual x??
encikBANGLA rase 7 x 7 tu pon dah gile babeng dah!!
mamat ni setelkan dalam mase 1 jam 6 minit 30 saat!!
klw encikBANGLA mau dua hari baru siap agaknye!!

p/s: beli air mineral yg tutup kaler biru saje!!

Q

June 28, 2010

ade due puluh benda encikBANGLA nak kongsi dgn korang sume

saLam...

lame gile x apdet blog ni
ni ape nak jadi malas2 ni
adoiyai, apala... _(~_~)_



lame dah x kna tag, ke lame dah xwat? tp tq pade my sayang, Nuraimi Ainaa Abdul Razak sbab tag encikBANGLA ea~

20 things about encikBANGLA:

#1 seorang lelaki tulen... serius! x tipu punye...klw x caye, meh sini encikBANGLA buktikan kejantanan die...haha~

#2 berumur 21 tahun, 10 bulan, 14 hari, 3 jam, 24 minit ketika menaip entry ini...still sgt2 muda lg kan?

#3 tinggi encikBANGLA adalah 178cm...kurang 5 cm je lg nak 6 kaki, sape taw camne nak tambah tggi??

#4 berat encikBANGLA adelah 66kg...ntah la, ni 2-3 bulan lepas, sekarang x taw la brape, mcm da makin kurus kering je skrg ni...entah2 dah tggal 50kg je skrg ni...

#5 hobi encikBANGLA yang pertama, melukis...bukan pandai sgt pon, x cantik pon, tp klw da suke, nak wat cane kan?? kat sini ade antare lukisan encikBANGLA, kat sini pon ade jgk...tgok boleh, kutuk boleh, tp jgn lebih2...

#6 hobi encikBANGLA yang kedua, menembak, amek gambar, fotografi, same gak, bkn pandai sgt pon, tp dah terbeli kamera dah secare x sngaje dlu, so, gunakan je la sebaik mungkin...klw nak tgok gamba2 nye, kat sini je ha...

#7 hobi encikBANGLA yang ketiga, Rubik's Cube, sape yg x tau ape tu? pg tnye pakcik google...encikBANGLA baru lg terjebak dgn benda ni, n da ade skit koleksi la, skrg encikBANGLA ade 17 jenis cube puzzle skrg...

#8 next, encikBANGLA sgt2 la suka baca manga, tgok anime n tokusatsu, n banyak yg encikBANGLA lukis pon basically ikut manga jepun...antara faveret series encikBANGLA...bleach, naruto, one piece, eye shield 21, fullmetal alchemist, bla bla bla...sgt2 la bnyk...

#9 sukan yg suka main adelah basketball, volleyball, handball and table tennis...terus-terang cakap, encikBANGLA memang kaki bangku...sukan yg encikBANGLA main sume pakai tangan...huhu...

#10 sgt2 suka bercakap, and mostly ade lah benda2 yg x berfaedah sgt, borak kosong la kirenye...

#11 suke kumpul topi, cap ke, ape2 je la yg utk dipakai kat kepala...ade bnyk koleksi kat umah, helmet pon dikire skali ye...

#12 sgt2 suke berkawan, n sgt mudah nak cari kawan baru, satu ayat pon dah cukup...

#13 sudah ber blog selame lebih kurang 3 tahun, sblom ni pnah pakai wordpress n fs blog, tp skrg mcm best je pkai blogspot ni kan?? maybe nak wat tumblr pasni kot...currently ade 7 blog...

#14 sgt2 x suke membazir, terutamenye duit n air...duit sepatutnye dok dlm tabung, klw terpakse baru bleh kuarkan...btol x?? air tu jgn bazir2 sgt...mandi sehari skali ckup la...hahaha...

#15 klw lepak2 minum2, encikBANGLA hanye akan order kopi O klw nak air panas, teh O ais klw nak air sejuk, n jus buah + susu(wajib) klw tgah ade duit...n mesti ade ais kosong satu...

#16 klw nak mkn plak, klw bkn nasi campur, encikBANGLA akan mkn ns ayam, ns goreng biase telur mate, ns goreng ayam n klw ade duit, ns goreng pataya x pon ns goreng USA...n klw mkan roti canai, mesti roti tampal...

#17 ade 3 org kawan yg encikBANGLA sgt2 sayang, asalkan dorg 3 ni hepi, encikBANGLA pon hepi, n salah sorg dr dorg da bak kawen da pon...

#18 ade 3 bende kepunyaan encikBANGLA yg paling encikBANGLA syg skrg, Shiro, Boboy dgn Qath...

#19 trying to make my first Million RM before 28!!

#20 sayang sangat2, gile2 kat girlfren die taw!!! (n_n)v,

patutnye encikBANGLA kena tag 20 org, tp mcm x cukup je...so sape2 yg nak wat dipersilakan la ye....

p/s: teruk gile england kna smlam!!!
pp/s: die pakai kasut pink tu lg...huhu


Q

June 17, 2010

sekarang rase kopi kite dah lain, xde krimer, pakai je gula

saLam...

huh...penat giler badan
baru sampai pkul 11 td
dr banding ke serdang
7 jam dlm bas... ( ~.~')



seronok dok kat Royal Belum...
bnyk gamba, tp skrg tgah penat...
esok je la encikBANGLA upload...
korg layan dulu nota cinta episod2...

p/s: seronok dapat tgok rafflesia secara live...
pp/s: bunge telur purple, musim org kawin...

Q

June 12, 2010

dalam seminggu ni encikBANGLA x dapat online la jawabnya

saLam...

jap lagi encikBANGLA
akan ke Royal BELUM
so, x dpt tenet la kan??
pedihnye hati... (=_=')



jgn risau, balik nt encikBANGLA kongsi la citer n gambar kat sane!
ADIOS!!

p/s: mata merah sebab x tido

Q

June 11, 2010

akhirnya, world cup yang dinanti-nantikan muncul kembali!!!

saLam...

korang rase negara menang tahun ni
encikBANGLA x taw sape yg menang
tp, tahun ni mesti ade serprais jugak
macam WC final yg lepas tu... (O_o)



sempena world cup 2010 ni, Milo melancarkan kempen 'Milo Hidup Bola'
kempen ni kalaw korang beli produk Milo, semuanya ade point,
kumpul point, n korang boleh tebus hadiah2 best mcm beg Adidas, kasut,
n yg paling best, bola edisi terhad yg melambangkan negara2,
ade bola Brazil, England, Sepanyol, Argentina n maybe lain2 negara lagi.
so, korang yg suke minum Milo tu jgn buang tin2 Milo korang!

p/s: kenapa warna Milo kaler hijau ek??
Q

June 9, 2010

encikBANGLA dapat sampul surat dari nuffnang lagi!!!

saLam...

patutnya arini nak pg bank
tp tah cane boleh lupe plak
dah tua agaknye... <(-_-"),



encikBANGLA baru dpt cek ke-5 dari nuffnang
furthermore,baru je cash out cek ke-6 semalam
so,encikBANGLA ade satu lg cek tgh on the way
huhu...korang sume punye nuffnang plak cane?

p/s: prang kaler biru kat logo nuffnang tu comel kan?

Q
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...