i will folo u~

December 24, 2011

when it blue it means glue, when it red, it means dead

~saLam~

menghitung hari menanti gaji~ ($.$)

sumber video dari youtube.com

pg tengok wayang dgn member2
dah lame x lepak same2 katenye
punye la pening nak tgok cite ape
last2 tengok MI: Ghost Protocol
ok jugak la~ boleh tahan~

p:s: BMW saje yg Ethan Hunt gune~

L

December 17, 2011

its not just Big~ its EPIC! : KFC new Double Zinger Buger

~saLam~

tengah melntak kat KFC (n_n)


sumber dari youtube

suke iklan ni~ kretip kot~ haha

p/s: sedap gile! puas gile mkn zinger ni!

L

December 12, 2011

orang pepel ade orang kuning ade orang hijau pun ade~

~saLam~

isnin cuti!! (selangor sahaje ye)~ (^-^)



weekend lepas my adik2 n akak2 dtg lpak
lame jgk x mlepak same dgn dorang sume
ni gambar my adik mase kat bukit bintang

p/s: seronok jgk~ lame x lepak cani~

L

December 3, 2011

macbook Pro model ter'latest' keluaran Apple!!!

~saLam~

mood x berape baik tp ade sikit2 hepi~ (n_n)


sumber dari gambarlawak.com

model macbook terbaru dari apple~

p/s: gambar saje2~

L

November 26, 2011

walaupun makan gelojoh pon bismillah tak penah lupe~

~saLam~

baru balik keje~ penat x ilang lg~ (~_~)



gambar kat atas ni mase encik menang iPad2!
kat 'Eat like an Alligator Contest' 2 mggu lpas
senang aje~ die bagi sebiji fruit cake (1kg kot)
pastu mkn~ sape paling cpat abis die menang
nasib baik la aritu encik skip breakfast~ hehe

p/s: iPad2 free!! rezeki encik kot~ Amin~

L

November 21, 2011

Penang Properties & Condos

~saLam~

rase nak bercuti tapi xde mase (xde duit sbnarnye)
tunggu hujung tahun nt la (da nak hujung tahun da)
eh? da nak hujung tahun dah? cepat gile! (o_O)


sumber gambar dari Google

bile cakap pasal bercuti ni~ kalau x silap last encik pergi jalan jauh2 pun aritu mase pergi penang (walaupun tu pegi keje & bukan bercuti sebenarnye) tapi terasa macam nak pegi penang lagi la~ haritu x sempat sangat nak pegi jalan2 kat penang sebab busy dengan keje~ tp laen kali memang nak pegi lagi (bercuti la bukan keje) kat sane bnyk gile hotel & resort yg mmg best habis kalau korang nak tau~ haritu mase nak cari hotel untuk kitorang duduk time keje aritu~ punyelah susah sebab bukan tau sgt pun mane hotel yang best kat sane~ pastu nasib baik kawan encik penah bgtau encik pasal website Penang properties ni~ terus senang~ website ni mengumpulkan ratusan database hartanah(betul ke perkataan ni?) rumah~ kondominium~ apartmen~ banggunan pejabat~ pusat peranginan~ hotel~ resort~ x kira untuk dijual ataupun untuk disewa~ memang berguna sangat2 klalaw korang nak melancung ke mana2 dalam malaysia~ kat website ni memang tersedia semua senarai2 dari resorts yg jelas ekonomikal sampailah ke hotel2 yg berbintang-bintang(macam kat dlam gambar kat atas tu)~ n mungkin jugak kalaw2 korang ni tengah dalav pencarian rumah sewa ke~ bilik sewa ke~ ataupun nak beli rumah atau nak beli kondominium sekali pun~ korang boleh try tengok jugak kat sini~ mesti korang x kecewa punyelah~ sangat2lah bnyk pilihan yg ade kat sini untuk merambangkan mata korang~ and x lupe jugak pade korang2 yg ade perniagaan n pulak tu tengah mencari2 pejabat untuk disewa pun bolehlah jenguk2~ mungkin ni jalan penyelesaian untuk korang kalau korang adelah di kalangan orang2 yg disebut tadi~ website ni pun sangat lah user-friendly~ dengan interface yg simple n senang difahami korang x kan pening punyelah~ apa tunggu lagi~ cepat2 lah layari ye~ ape2 pun encik ucapkan selamat bercuti~
akhir kata~

segalanya ade di sini~ pergilah melancung! hehe~

p/s: GUD LAK pade budak yg tgah struggle bermati-matian utk spm~

L

November 11, 2011

Selamat ulang tahun pada adik, kakak, kazen n yg lain2

~saLam~

Salam Aidildha~ sempat lg ke? (o_O)



8hb aritu besday my little brother
n today 11hb my sister n my kazen
11-11-11~ tarikh hari ni cantik nih~
mesti ramai orang yg kawen arini~

p/s: comel kan video ni?? huuu~

L

October 28, 2011

org ramai yg cuti tapi ade jgk org yg x cuti sebenarnye

~saLam~

selamat menyambut Deepavali~ \(^o^)/



harap2 belum terlambat nak wish~

p/s: tgah marah sbnarnye nih!!!

L

October 16, 2011

dari KL ke Penang 3 jam lebih je? gile laju korang bawak!!

~saLam~

masuk minggu ketiga bekerja tanpa cuti~
mati aku klw terus camni~ haish~ ( -_-')

sumber gambar dr Google

baru je lepas check in kat De Garden hotel
esok Round3 Castrol CRB Turbo roadshow
mggu lepas ke selatan, Pasir Gudang, Johor
mggu ni terus naik ke utara, Pulau Mutiara
tp dpt tgok dari jauh je la Jambatan Penang

p/s: dtg sini utk keje, bkn mkn angin!

L

October 13, 2011

helmet baru~ tayar baru~ road tax pun jgn lupe nak baru!

~saLam~

penat gile dah badan ni
2 minggu keje x berenti
rase nak pegi bercuti je!



lebih kurang seminggu lepas genap setahun umur motor encik
hadiah besday utk die ape lg kan? mestilah kna bg die road tax
hehe~ gambar die kat atas ni snap dekat putrajaya minggu lpas
x de xtvt malam tu so pg jalan2 lepak2 sorang2 sambil snap2 la
lame gile x ambik gamba tangan pun menggigil je tekan shutter

gamba2nye ade kat sini ha~

p/s: tahun depan nak berkereta plak rasenye~

L

September 27, 2011

ladies: jgn leka sgt bina kerjaya smpai x sedar diri dah tua~

~saLam~

lame betol x apdet blog kan?
pemalas nak mampos~ (*_*)



emak bising lg~ bile ko nk kawen~
bukan pade aku~ pade kakak aku~
ni cam nasihat la pd sume kwan2~
mostly n specialy pd kwan2 girls~
jangan dikejarkan sngt kerjaya tu~
jangan sampai jadi anak dara tua~

p/s: kami lelaki kawen lambat x pe~

L

September 5, 2011

belum lambat sgt kan klw nak wish selamat hari raya??

~saLam~

selamat hari raya sume~



my bike just hit 20000km today
wlaupon umur die blom setahun
nmpak sgt encik ni suke mrayap

p/s: saya sayang motor saya~

L

August 24, 2011

saya sebagai ustaz yg diamanahkan oleh pemimpin2 negara~

~saLam~

dah nak raya dah? cepatye? (@_@)?



tgh layan2 youtube td tejumpa lak video ni~
dipetik dari filem lagi lagi senario~ layaan~

p/s: tanpa segan silu dan konfidennye~

L

August 21, 2011

sedarlah~ kesedaran~ tak sedar diri~ tersedar~ sedar??

~saLam~

lame gile dah x apdet blog nih
dah penuh semak lalang bagai
kemas la~da nak dekat raye ni




kbelakangan ni bz sungguh
ade skit2 urusan penting
pulak tu bz dgn bisnes
bukan encik join mlm(malam??)
tp encik jual juadah berbuka
ape2 pon~ sedar x sedar~
ini adelah entry encik ytg ke-400!
400 kali dah mengarut kat sini~
tahniah2!!

p/s: selamat berpuase sume~

June 30, 2011

Reviu: Transformers 3: Jangan tengok 3D!! membazir je!

~saLam~

sudah gaji~ malam ni makan besar! \('o')/



komen?

encik lg suke no 2~ for me the action is ok la~ CGI mmg cantik~ tp story line die~ mcm rushing~ bnyk autobots baru tp x brape dikembangkan~ optimus mcm terlalu hebat dlm last scene vs sentinel & megatron tu~ ironhide mati??~ dorang matikan watak starscream & megatron mcm tu je?~ n lastly yg paling x best encik x suke heroine baru ni!~ agak kecewa jgk lah klw nak bandingkan dgn green lantern dgn x-men: first class~ tp its not that bad~ maybe 3 out of 5 stars kot~ hmmm~

p/s: kami mahu megan fox!! hehe~

L

June 25, 2011

tahniah kepada kumpulan sepah~ maharaja lawak pertama~

~saLam~

penat badan wat ot smlm~ (-_-)

video

slah satu drpd persembahan sepah yg best~

p/s: feveret encik tetap Jozan~ hehe~

L

June 12, 2011

esok dah naik sekolah~ malam ni baru nak wat homework?

~saLam~

sangat mengantuk~ (-_-)zZ



kasut sekolah dah kapur?
baju sekolah dah iron?
beg sekolah dah kemas?
homework dah siap?
pergi tido~ esok sekolah!

p/s: ayuh kembali ke sekolah~
pp/s: ish2~ awek sape isap rokok tu?
ppp/s: merokok membahayakan kesihatan~


L

June 10, 2011

Reviu: X-men: First Class = memang sangat First Class!!

~saLam~

malasnye nak balik kl~ (-_-)



ari rabu aritu pg tgok wayang
tgok citer X-men : First Class
Komen? cite ni mmg 1st class
haha~ next~ transformers 3~

p/s: rase macam nak tgok lg cite ni

L

June 6, 2011

jangan sampai bergadai maruah! salah! bergadai organ!

~saLam~

malam ni nak masak ape ek? (n_n)



haritu encik ade bace paper
seorang remaja drpd jepun
sbb xde duit nak beli ipad 2
sanggup jual buah pinggang
ish2~ ape pendapat korang?
patut ke x patut?

p/s: korang jgn jual body plak sbb nak duit!

L

June 2, 2011

kenaikan tarif elektrik baru: jangan pikir negatif la guys~

~saLam~

duit2~ pening bile pikir pasal duit~ (@_@)



kenaikan tarif baru elektrik bermula jun
jgn la kite pikir negatif je pasal benda ni
so apekate kite amek peluang ni sbg satu
jalan untuk kita belajar berjimat-cermat
belajar2 lah tutup lampu bile da x pakai
peti ais tu jgn la dok bukak tutup je keje
jimat jimat jimat~ kan bagus tu? hehe~

p/s: pasni jgn air plak naik sudah

L

May 31, 2011

korang kenal Cikgu Shida dari Parit?? dia dah dilamar tau?

~saLam~

kejap je dah nak masuk bulan 6
dah setengah tahun dah? (o_O)



klw korang dah penah tertengok video ni
mesti korang kenal CikguShidaDariParit
baru2 ni dia telah dilamar korang tau x!!
tapi~ dilamar oleh sape?? jeng jeng jeng

berita selanjutnya kat sini


p/s: rezeki Cikgu Shida~ Gud Lak Cikgu!!

L

May 17, 2011

selamat hari wesak~ selamat hari guru~ selamat hari pekrja~

~saLam~

arini sume orang cuti
tapi encik keje~ (-_-')



tapi esok dgn lusa encik cuti~ lucky~

p/s: nak balik kampung la~

L

April 19, 2011

terus-terang cakap~ encik memang x minat membaca~

~saLam~

tension yang amat~ (-_-)



dulu mase baru2 duk kat area sini
encik selalu lepak satu kedai mkn
stiap hari klw encik lepak kat situ
mesti akan ade satu meja panjang
tmpat geng uncle dgn auntie lepak
dorang minum sambil baca paper
setiap hari~ kdg2 dorang berlima
kdg2 sampai belas2 org pon pnah
bagus kan dorang?rajin membaca
korang?

p/s: encik baru abis baca(lagi) novel 1st Harry Potter
p/s2: esok nak start Harry Potter 2nd plak lah~

L

April 14, 2011

Perbezaan Lelaki dengan Wanita #1: Auto Teller Machine

~saLam~

"Automatic Teller Machine"
adelah maksud full "ATM"
jd pade sape2 yg slalu ckap
mesin atm tu salah la kan?
sbb 'm' tu da sah2 machine
kan? kan? betul x?~ ( '~' )?


Beza Lelaki & Wanita: ATM

Lelaki:
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke ATM
2. Masukkan kad
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, kad dan resit


Wanita:
1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATm dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan "Batal"
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan "Batal" sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan "Salah"
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan "Salah" sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa makeup di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta.
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke ATM
29. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas Dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika makeup sekali lagi
35. Membetul-betulkan rambut
36. Tersilap masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Dah memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan hand brake..


p/s: korang rase betol ke camni??

L

April 9, 2011

map~ fire~ knife~ key~ you~ fight your way to freedom~

~saLam~

dah agak lame gak x tgok wayang
tibe2 akak encik ajak plk smalam
mmg malas nak pg sbb arini keje
tp pg jgk sbb die yg blanje~ (n_n)



ni citer yg kitorg tgok smalam~ 'Sucker Punch'
x rugi tgok~ layan gile citer nih~ kreatif habis~
grafik die best~ tambah pulak byk awek2 cun~
korang mst blum tgok kan? layan trailer dulu~

p/s: nak tgok wayang lg la~

L

April 7, 2011

korang sume taw x malaysian grand prix dah start???

~saLam~

bz bz bz~ cuti pon bz~ (- -')



2011 malaysian grand prix!!
korang dah tgok iklan khas
tbaru dr petronas sempena
grand prix?? klw blom tgok
cepat klik dkat sini cepat

p/s: next race~ 3 hari lg~

L

April 4, 2011

yang kuberi bukan jam atau cincin~ bukan seikat bunga atau puisi~

~saLam~

Tanjobi Omedeto~ (n_n)



selamat ulang tahun~

p/s: hepi ke??

L

March 30, 2011

baru 2 bulan x balik tapi rase macam dah lame x balik

~saLam~

seronok lepak kat kampung
tp jap lg dah nak gerak balik
kenape la kejap sngt cuti ni?
bile nak cuti raya ni?? (-_-)



esok dah keje~ bosaaaaan~

p/s: nak berenti keje lah~

L

March 24, 2011

memang la x sempat kite sume nak stadi camni kan??

~saLam~

bosan dgn life skrg ni~ (- -")


Jika kita lihat dari kiraan hari ini, sebenarnya bukan salah mahasiswa/i bila dia tidak lulus ujian, sebab bagaimana nak lulus, nak belajar pun dia tidak sempat… Tahukah anda, setahun itu hanya terdapat 365 hari yang kita tahu sebagai tahun akademik …
Mari kita kira!
Hari Minggu - 52 hari dalam setahun. Anda pasti tahu bahawa hari minggu itu adalah hari istirehat.
Baki tinggal 313 hari.
Hari Cuti Umum - Lebih kurang terdapat 30 hari cuti umum dalam setahun, misalnya tahun baru, hari raya, dsb…
Baki tinggal 283 hari.
Cuti Semester - Semua pelajar akan bercuti dan tidak akan ada kuliah. Biasanya lebih kurang 2 bulan lebih, anggaplah lebih kurang 60 hari.
Baki tinggal 223.
Tidur - tidur yang paling baik adalah 8 jam sehari untuk kesihatan, jadi 120 hari digunakan untuk tidur.
Baki tinggal 103 hari.
Beribadat - Paling tidak setengah jam sehari kita beribadah, kita anggarkan 8 hari dalam setahun.
Baki tinggal 95 hari.
Bermain - Hal yang paling baik untuk kesegaran dan kesihatan adalah bermain. Paling tidak memerlukan 1 jam sehari. Digunakan lagi 15 hari.
Baki hari tinggal 80.
Makan - Sekurang-kurangnya selama satu hari kita habiskan sejam untuk makan atau minum,hilang lagi 15 hari.
Baki tinggal 65 hari.
Berborak - Jangan lupakan, bahawa manusia adalah makhluk sosial yang memerlukan berinteraksi dengan orang lain. Kita ambil 1 jam sehari untuk berbual. 15 hari terpakai lagi.
Baki tinggal 50 hari.
Sakit - Manusia memang kadangkala sakit, tak kira teruk atau pun tak. Paling tidak 5 hari dalam setahun dikira. Baki tinggal 45 hari.
Exam - Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Bererti, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.
Baki tinggal 21 hari.
Refreshing - Untuk menyegarkan fikiran, refreshing itu perlu. Tgk wayang dan jalan-jalan paling tidak dihabiskan 5 hari dalam setahun. Baki tinggal 16 hari.
Surfing Internet - Zaman sekarang ni mesti layan internet untuk mengetahui perkembangan isu semasa atau layan facebook atau paling tidak pun layan blog isuhangat . Kira paling sedikit masa pun purata sejam sehari, kita memerlukan 15 hari setahun.
Jadi baki tinggal 1 hari.
Satu hari yang tinggal tu kan HARI JADI….!!! Mana boleh belajar!

p/s~ share dari fesbuk~ enjoy~

L

March 12, 2011

kalau takut dilambung ombak, duduklah atas gunung~

~saLam~

lame dah x apdet2
pemalas kan?(>.<)



cuaca x menentu skrg~ kdng2 ujan~ kdng2 panas
smalam klw korg ade dgar radio~ klw ade dgarlah
ade certain2 negara dah kuarkan amaran tsunami
same2 lah kite doa supaya semuanye selamat, ok?

~Amin~

p/s: jgn seronok2 sgt klw mandi laut tu ye~

L

March 2, 2011

name saye encikBANGLA~ saye suke minum kopi~

~saLam~

arini lepak klcc~ nampak Liyana Jasmay td~ (n_n)



~respect the beans~

p/s: kopi sgt sedap~

L

February 15, 2011

hari ni barulah hari 'kekasih' kita semua umat islam

~saLam~
badan letih~ otak penat~ (- -')



Salam Maulidur Rasul semua~

p/s: selawat ke atas Rasulullah~

February 3, 2011

gong xi fa chai~ happy chinese new year~ ho yeh ho yeh~

~saLam~

banjir dkat sini dah mule surut
mase untuk mengemas~ (-_-')



setiap kali tahun baru cina~ benda yg paling encik ingat adelah prosperity burger~

p/s: ho yeh ho yeh~

January 27, 2011

semalam hujan sepanjang hari di serata negeri Johor

~saLam~

sejukgilerbabeng~ {(- -')}



kalau arini dgn esok pon ujan cam smlm ade can la nak banjir~

p/s: sejuk~

January 25, 2011

Find Cars for Sale in Penang

~saLam~

encik x de lesen kereta~ (- -')



ok~ arini nak wat satu lagi reviu~ kali ni pasal satu laman web yang dikenali sebagai Carsifu~ Carsifu meletakkan sasaran untuk menjadi laman web kereta nombor satu di Malaysia~ Carsifu menyenaraikan satu kumpulan data yang paling lengkap mengenai kereta di seluruh pelusuk negara Malaysia sama ada yang disenaraikan untuk dijual atau untuk disewa~ sama ada kereta yang baru atau yang terpakai~ daripada kereta kos rendah sehingga kereta mewah~ daripada kereta sedan mahupun aeroback~ daripada jenama tempatan mahupun antarabangsa~ dari selatan Johor sehingga ke utara Penang~ pendek kata semua macam jenis kereta ada kat Carsifu ni~ korang cubalah buka dan jenguk laman web ni atau buka di Facebook fan page~ kat sana pun ade~ laman web ni sangat2 lah mudah digunakan~ kereta2 dilabel dengan lokasi~ harga~ dan jenama~ selain tu korang boleh daftar kat situ dan lepas ni kalau korang nak jual kereta di Carsifu pun boleh~ so lepas ni kalau nak beli kereta senang lah kan??~ "Johor cars for sale!! Penang cars for sale!! KL cars for sale!! Come! Come at Carsifu!!"~


p/s: bukak facebook fan page Carsifu dan sila lah like ye~

January 17, 2011

naik bukit tiga kali turun bukit dua kali~ pastu da sampai

~saLam~

petang ni bola tampar K5 vs K12~ (o_O)



dah seminggu lebih da turun
nuang baru nak aplod gamba
pemalas betol kan encik ni??
klw nak tgok gamba kat sini

p/s: gamba kitorg kat puncak nuang

Q

January 14, 2011

hai~ name saye buruk~ tengok nanti saya membesar~

~saLam~
malasnye nak edit gamba nuang~ (~ ~")



~Kisah BangLa Budis dan Buruk~

kelmarin encik dengan si budis telah mengembara ke fakulti perubatan veterinar~ semue sbb kesian tgokkan si buruk ni~ dah la xde mak~ x cukup makan plak tu~ mule2 kitorg pg lah ke sebelah fak fudtek tu sbb ingtkan vet kat situ~ sekali die dah pindah sebelah k17 la~ buruk dah la 1st time naik moto~ dok mencakar2 je kat blkng encik~ x cukup dgn tu~ die boleh kencingkan tgn si budis tu~ adui~ pastu bile da sampai klinik dah tutup plak~ doktor pon dah balik~ tension2~ last2 kitorg just beli makanan utk kucing kecik ni~ selamat lg sekor kucing~


p/s: tito sgt2 x puas hati dgn kedatangan buruk~

Q

January 5, 2011

romantik gile makan berdua tepi tasik dengan lilin segala

saLam~

ade sape2 nak sarap?? lapaarr~ (o_O)



semalam encik pg makan dgn balam
lepas order je tibe2 kedai tublack out
ingat kedai tu je rupenya satu taman
abis sume org kat situ keluar henfon
dah macam tngh tgok konsert la plak
pastu tokey kedai pon keluarkan lilin
drpd program lepak2 makan2 biase2
tibe2 bertukar jd candlelight dinner~

tapi~

dengan Balam???

p/s: sape nak beli henfon N95 2nd??

Q

January 3, 2011

kalau kail panjang sedepa lautan yg luas tu pergilah cuba

saLam~

dah makan tp perut still berbunyik (~ ~')



harini encik nak cerita pasal target ke~ sasaran ke~
ape2 la korang nak panggil~ cakap pasal target ni~
sume org mesti ade target kan~ nak pointer tinggi~
nak beli tu la~ ini la~ nak kahwin~ nak anak lima~
nak macam2 la~ kdng2 bukan kite yg set target tu~
maybe family yg set~ maybe lecturer korang yg set~
tp~ yg paling penting~ klw korangg dah ade target~
try the best la untuk capai target korg tu~ chayok2~

p/s: ape la yg encik membebel ni??

Q

January 1, 2011

selamat tahun baru 2011!! azam tahun lepas dah setel ke?

saLam~

cuti = hari utk tido~ (-_-)zZ



hari ini~ encik tido je kejenye~ haha
mane taknye~ pg td pkul 5 bru balik
kitorg pg downtown cheras semalam
jalan2~ lepak2~ sambil tu shopping2

p/s: nt nak pg lg~ nak wat rawatan resdung~

Q
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...