i will folo u~

November 16, 2009

hujan turun lebat n x berhenti2, tp, nape korg berlari n pg berteduh?

mase encikBANGLA tgh tulis post ni
kolej ni sunyi je, mcm tmpat berantu
ramai yg dah blik, tp ade jgk yg xblik
encikBANGLA plak... haaii... ^(-_-)^


gambar tomi/motor midot
kat atas ni ade lah gambar moto kwn aku, cik midot...syg gile kat die, bkn
midot, kat moto die nih...byk gile berjasa kat aku...selalu gile balik umah
naik die...bkn jauh pon, serdang-tangkak, 135 km je...dah bnyk kali dah aku blik
tangkak nek motor ni, smpai dah hafal dah sume exit spanjang hi way tu, hee...
kat km 288, sempadan n9, kat km 222, sempadan mlk n kat km 174, sempadan
johor... mcm2 pnah jd, nmpak eksiden dpn mate, ujan lebat gile, jem teruk gile,
tayar pancit tu x pyh ckap la...dah lali dah...tp, yg paling best pnah dulu ade
kenderaan membawa kuda, aku potong, pastu jap lg die potong aku blik, aku
potong, die potong blik...bentuk die mcm bas, no plet die, YJ3809U. mesti die on
d way nak ke singapore...pastu mase aku keluar exit tangkak, die hon pastu
angkat tangan...hee...slalunye tiap kali blik, mesti rase hepi nak jumpe famili,
tp jumaat lepas, aku balik atas alasan kematian, memegang tiket duka, dgn muka
ketat, aku dan akak aku terus shoot ke tangkak...tiba kat tangkak, bkn ke rumah,
tp terus ke tanah perkuburan...hujan...seolah2 langit turut bersedih atas
pemergiannya...atok esah dah tiada, dah pergi buat selamanya, Allah lebih
menyayangi dia...semua kerabat ade kat situ, dr anak2, sedare-mare, cucu-cicit
pon ade...aku berdiri jauh..sambil mulut ku terkumat-kamit memanjatkan doa
buatnya sehingga sepasang tangan kecil menarik seluarku dan bertanya, "abang
nangis ke?" aku cuma tersenyum dan menjawab, "tak lah adik, ni air hujan."
mak tanye "nape x suruh nana urut??"
atok esah jawab "pizi urut sedap..."

inna lillahi a inna ilaihi rajioon

klik sini utk tgok gambar atok esah

p/s: 12 november 2009, atok encikBANGLA meninggal dunia
pp/s: atok esah adelah nenek sebelah mak encikBANGLA
ppp/s: mouse yg baru ni kaler biru, sape punye nih??
Q

3 komen anda:

aDyLLa OmaR said...

innalillah..
takziah..
al-fatihah~

p/s : sume yg hidup pasti akan merasai kematian..kite yg hidup kene teruskan idup..ayat yg bese org ckp..sape2 yg melalui nya je taw how to deal with and handle prasaan sedih tu sume..sabar je..k~

Anonymous said...

salam takziah

Anonymous said...

Do you have copy writer for so good articles? If so please give me contacts, because this really rocks! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...